Saturday, December 05, 2009

Aku Sedang Bercinta




Cuci mata...dan mengangankan untuk bermain di gigi air.
Aku seperti sedang jatuh cinta tatkala memandang langit biru
Sepertinya aku bersayap untuk menuju kejauhan yang indah itu

Aku seperti juga seorang yang sangat merindu
Melantunkan kesyahduan rasa dengan suara sayu
Begitu aku sedang bercinta dengan alam ciptaan Yang Maha Agung

8 comments:

Nora Fuad said...

as salam, seperti biasa, sis suka baca puisi u.. nanti kalau sis suka mana-mana puisi untuk my new book, boleh mintakan.. he he

Puteri Daluwarsa said...

Salam sis nora, thanks sebab suka puisi saya. Saya memang menulis luahan hati dalam puisi.

Puisi mana yang sis nak minta tu? Kalau sis ada berkenan, bagitau yang mana, saya pertimbangkan samaada ok atau tidak. Puisi tu, nanti sis kredit kepada saya sebagai penciptanya. Copyright.
Puisi itu adalah nyawa cinta saya. ;-D

Nora Fuad said...

as salam,

tentu jangan bimbang,nanti sis periksa balik, atau minta u cipta satu khusus untuk I... nanti beri the situasi ... jangan bimbang, kredit tentunya untuk u... kalau tak tulis siapa empunyanya,maknanya mencuri harta cipta...

restaurant kat langkawi tu, kat mana ya?

Puteri Daluwarsa said...

Sis Nora, tak ada masalah. Saya sudi membantu pasal puisi tu. :-D

Restoran Hole in the wall tu kat sini http://www.holeinthewall.com.my/

Saya dah berangan nak ke Langkawi sbb restoran dan kilim geopark la. Menghitung hari bila boleh mula cuti....sigh.....

Nora Fuad said...

hai,actually, restaurant tu baru kot.. he he (atau tak perasan)actually kalau pergi mangrove tour,di sini kita akan singgah (dulu tak ada restauran lagi) tapi kalau ikut mangrove tour spt yang diiklankan,mahal sangat. I pergi sato boat baru RM 60 (2 tahun lepas)boat yang lebih kurang sama. Kalau food, i boleh cadangkan u tempat yang sedap... ada juga tepi laut, cheaper and also fresh... nanti balik I dapatkan maklumat yang lebih detail.

Puteri Daluwarsa said...

Sis, hehe...terpengaruh ngan iklan. Saya pun agak cam tu. Saya bagi tau hubby kalau nak gi Langkawi cari saja chalet yang murah2. yg penting pusing pulau langkawi puas2. Kali ni kalau pergi Langkawi tak mau habis belanja di Pekan Kuah. Macam rombongan kursus habis belanja tapi x ke mana. hehe..rugi tul.

Khar said...

puisi jgn lupa hantar utk dibengkelkan ... heyty ptd ni ... jgn slow sgt aaa hehehe

Puteri Daluwarsa said...

Bro,

sedang melangkah perlahan-lahan dengan impak lebih kuat. hehehe

heyty ptd? ptd tu bos saya. heheheh